WEDSTRIJD ZVK Sahin 05 Hasselt - Krijnen Keukens Malle  6 - 7  (5-3)

DATUM 14-11-2008  21:15

DOELPUNTEN 7’ Naalden (0-1), 13’ Nicaise (1-1), 15’ 10m. Özcan (2-1), 15’ S. Duric (3-1), 17’ Skeric (4-1), 17’ Gessner (4-2), 20’ A. Duric (5-2), 20’ Toukouki (5-3), 24’ Toukouki (5-4), 30’ Aktepe (5-5), 32’ Verschueren (5-6), 35( Nicaise (6-6) en 39’ Toukouki (6-7).

VERSLAG Malle heeft de moeilijke uitwedstrijd bij Sahin Hasselt tot een goed einde gebracht. Na 17 minuten zag het er nochtans beroerd uit. Toen prijkte een 4-1 stand op het scorebord. Onder impuls van uitblinker Toukouki zette Malle de situatie recht. Toukouki had een voet in zowat alle Malse goals, nam er zelf drie voor zijn rekening en maakte op één minuut van het einde de winninggoal.

Beide ploegen begonnen goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het is wachten tot minuut 7 om de eerste bal tussen de palen te zien en die is meteen raak. Naalden scoort via Toukouki na een ingestudeerde corner de openingsgoal. Na elf minuten bereikt Aktepe Govers, maar de thuiskeeper maakt de goede poging onschadelijk. Met nog ruim zeven minuten op de klok maakt Malle zijn vijfde fout. Van Sahin noteerden we nog maar twee schuchtere pogingen, maar dan gaat het plots snel. Een eerste tienmeter weet Maes nog uit zijn doel te ranselen, maar de tweede is wel raak. Even voordien had Nicaise de bordjes in evenwicht gebracht. Twee maal balverlies van Eder leidt tot evenveel tegengoals en zo staat de 4-1 op het bord. Gessner kan op pas van Toukouki milderen, maar in de slotminuut brengt Duric de marge opnieuw op drie. Toukouki brengt na een solo-actie de ruststand op het bord : 5-3. Twee pogingen van Verschueren leveren geen succes meer op.

In de tweede helft zien we een aggressiever Malle. De thuisploeg kan amper nog de bal in eigen rangen houden. Dat leidt onvermijdelijk tot kansen voor Malle. Toukouki kan na vier minuten de 5-4 scoren uit vrije trap. Even voordien redt Maes knap op een poging van Nicaise. In de zesde minuut driemaal Toukouki : een ingestudeerde vrije trap kan hij net niet afwerken, een thuisverdediger haalt zijn schot van de lijn en een derde poging strandt op de paal. Na tien minuten hangen de bordjes dan eindelijk in evenwicht. Een prachtige actie Gessner - Azzimani - Aktepe en deze laatste scoort. Sahin snijdt nog een zeldzame keer door de verdediging, maar Maes redt. Opnieuw wordt een schot van Toukouki afgeweerd, maar Verschueren kan in de rebound binnentikken : 5-6. Sahin trekt nu opnieuw ten aanval en Nicaise maakt de 6-6. Pogingen van de Limburgers gaan nog in het zijnet of net naast. Eén minuut voor affluiten slaat Malle toe. Na een snelle actie bereikt Gessner Toukouki die fraai afwerkt en Malle de drie punten bezorgt.

Door deze overwinning en de nederlaag van Konaktex nestelt Malle zich op een vierde plaats. Malle heeft wel een wedstrijd meer op de teller dan de concurrentie, maar niemand die daarom maalt. De volgende wedstrijd is pas op 5 december, thuis tegen Seraing. En die mannen uit Luik moeten niet denken dat we Sinterklaascadeautjes gaan uitdelen.